A Team Black Jack személyzete – túlzás nélkül állíthatom – kiemelkedően együttműködő magatartással bír. 2015-ben a Safram csapattal kooperáltak a Gorla és a Centomiglia győzelem érdekében, és idén sincs ez másként. Most a Kaiser Kristóf vezette Extreme 40 katamaránnal készülnek hódítani.

A Black Jack mint „SL-33 light wind edition” katamarán a kifejezetten gyenge, balatoni szelekre specializálódott. Bár nagyon vonzó a Garda tó és a helyi Centomiglia néven zajlós tókerülő verseny, ám mégsem ez a lételeme. Így nincs mese, csak támogató szerepben, motoros biztosítással bír jelen lenni a formáció, de az is megtisztelő szerep.

Szerdán délben vágott neki a kalandnak a két katamarános csapat. Egyesítve erőiket nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint a Gorla és a Centomiglia összetett győzelme. Az út kalandoktól sem mentes módon, ám roppant vidámam telt. Három autóban fért el a motoros és a katamarán személyzete, akik aznap estére már a fantasztikus Garda tó partján hajthatták álomra a szemüket.

A hajó és csapat szállás közös helyen, a helyi vitorlás központban van. A Campione Univela Hostel ideális helyszín minden sportág rajongónak. Fantasztikus környezet, Pazar szobák, kiváló étterem és daruval kombinált kikötő áll a vitorlázás szerelmesei részére.

A szerdai utazást követően csütörtök a szerelés napja, míg pénteken már az edzésé lesz a főszerep.

A magyar vitorlázók több területen is képviseltetik majd magukat az olasz tókerülőn. Király Zsolt a Raffica csapattal már szinte helyi legénynek számít, míg Varga Lajos a Flaar 26RR nyolc méteres rohanó gépével igazi meglepetés unikum lesz. No és ne feledjük az Interlake együttműködés keretein megvalósuló informatikai támogatást sem. Pénzes Botond csapata a Kwindoo gondoskodik a versenyzők és a regatta információ éhségéről.

Az időjárás remek, a hangulat kiváló – mi jöhet még.

Ja, hát a remek versenyek.

szöveg és foto: Rozsda