Bevallom nagyon ideje volt már – átolvastam az összes 2014-es beszámolót, megnéztem az összes videót, így kellően kiéhezve vártam a 2015-ös szezonkezdést. Végre ez a pillanat is elérkezett.

Csütörtökön a tervezetteknek megfelelően már 8.30-kor a Hajógyárban nyüzsögtünk, hiszen ez volt az első hétvége, amikor végre hajózhattunk. Ám addig még akadt némi megvalósítandó feladat a biztonságos vitorlázás érdekében. Első lépésben ideiglenes helyére szállítottuk az utifutut, majd lelkes rajongóink segítségével kipakoltuk. Közben Szagyi mester az árbocot ellenőrizte le, és cserélte ki rajta a szükséges köteleket. A biztonság kedvéért két légzsákot is feltettünk a szezon elejére az árboc csúcsára. Ezt követően a hajótestek összeillesztése következett, alsó merevítés nélkül. Az oka nem bonyolult, ezek is gyatra minőségben voltak fuxolva, illetve akadt olyan is, melyet jobbnak láttunk kicserélni. Rapid pizza szünetet követően megvalósultak a merevítő kötelek cseréje, és a hajó maradékok összeépítése. Estére Hori is csatlakozott hozzánk, kipakolt, és berendezte a filmstúdiót.

A pénteki időjárással ismét szerencsénk volt, igazán alkalmasnak kínálkozott a hajó szerelési munkáinak befejezésére. Míg mi szerelgettünk, Hori forgatott körülöttünk. Újra pizza az ebéd, majd 14.00–re érkezett Mikulás a vitorlák ellenőrzése céljából. Ezzel – ha részlegesen is – de végeztünk, majd jöhetett a nap fénypontja. Kiosztásra kerültek a 2015-ös kiegészítő ruházatok, illetve a friss húsok, – Örs és András – részére a teljes friss kollekció. Mi sem természetesebb, mint hogy már ebben foglaltuk el Hori helyi stúdióját, a mozgássérült mosdót. Itt készültek el a 2015-ös csapat portré képek, bátran állíthatom, igazán vidám hangulatban.

A szombat – a vízre szállás napja! Erre nem terveztünk egyebet, mint a frissen összeszerelt hajó átmozgatását, bevitorlázását. Ennek megfelelően időben találkoztunk a Hajógyárban, majd reggeli, öltözés és 11-kor kihajózás. Hihetetlen jó érzés volt újra a vízen lenni Fekete Szerelmünk társaságában. Egyszerűen nem tudok betelni a katamaránunkkal. Fantasztikus. Sajnos a szél sem volt igazán kitartó, és az alsó merevítő kötelek sem lettek még az igaziak, így kora délután véget ért a szezon első bemelegítése.

Mivel vasárnapra durván erős szelet jósolt a meteo, így biztonsági okokból kidaruztuk szombaton a katamaránt. Azt gondolom a hétvégére kitűzött célokat elértük, a hajót összeraktuk és kipróbáltuk – előttünk a szezon!

Szöveg: Rozsda

Fotó: Fehér Péter