Az már nem meglepő, hogy a Black Jack legények Európában otthonosan mozognak, ám most egy új kontinens, az USA csábította kalandra Botondunkat. Ha pedig arra vetette a jó sors, hajóra pattant, és győzelemre vitte egységét.

Pénzes Botond, aki az SL 33 Katamarán legénységének oszlopos tagja, amikor nem katamaránozik, a Kwindoo versenyszervező informatikai rendszer utazó nagyköveti szerepét is ellátja. Úgy tűnik sikerrel, hiszen első lépésként amerikai tőkét sikerült bevonniuk a Start Up vállalkozásba, majd a svájci és az olasz tókerülő versenyek szervezői bízták meg feladatokkal.  Ilyen előzmények után nem meglepő, hogy a méltán világhírű San Diego Yacht Club vezetése is megtalálta a lelkes magyar informatikus csapatot.

Ha pedig a szakmai kirándulás egy kikötőben zajlik, mi sem természetesebb, mint hogy fedélzeti kaland is keveredik a programba.

Botond ezt így mesélte el:

„ Ücsörögtem az amúgy elképesztően patinás klubban – 2x szerezték meg az America’s Cup győzelmet – amikor is odalépett hozzám egy fickó, hogy látja rajtam, hogy biztos vitorlázó vagyok. Rá is kérdezett, hogy beszállnék-e hozzájuk a következő regattára. Naná – válaszoltam és közben elmeséltem mindent magamról. Négy futamot mentünk Up&Down pályán és másodikak lettünk. Remek bemelegítés volt.”

Igen ám, de ha egy üzlet egyszer beindul, nincs megállás. Botond meghívást kapott a San Diego YC Gentlemen’s Regatta részvételre is, a Free Soul nevű hajó legénységébe.

Boti erről is küldött beszámolót:

„Ma 12:00 kor kezdődött a San Diego Yacht Club rendezésében a kizárólag nagyhajóknak tartott túraverseny. A kellemes, 27-28 fokos hőmérséklet mellett a helyben szokásos 12-13 csomós szélben 20 hajó állt rajthoz. A pálya szerint ki kellett hajózni a nyílt óceánra, ott a kardinális jeleket kerülni a Kwindooban megadott sorrendben, majd hazatérni. A rajtnál még genoa trimmerként kezdtem dolgozni, majd átadtak a kormányt es a verseny maradék 90%-ban én kormányoztam. 

Fantasztikus siker mind emberileg, mind szakmailag, hogy 4 óra 13perces futamidővel az első helyen érkeztünk be.” 

Hamarosan persze Botondnak is vissza kell érkeznie kis hazánkba, és olyan hétköznapi dolgok is várják itthon, mint a hajó téli elpakolása. Ezzel együtt minden elismerésünk az övé!

Szöveg: Rozsda
Fotó: Pénzes Botond

További képek a galériában!