A tavaszi edzőtáborunkhoz hasonlóan júniusban is tartottunk pár napos nemzetközi felkészítőt Roland Gaebler és Nathalie Brugger bevonásával. Roppant hasznos volt, bátran állíthatjuk, a program minden percét kihasználtuk.

Júniusban az idő és a víz is melegebb, ez már azonnal megalapozta a hangulatot, hiszen amikor Nat legutóbb nálunk járt, alig tíz fokos hőmérsékletben zajlott az edzőtábor. A mostani háromnapos felkészítőt a manőverekre építettük, a pénteki nap erre is fókuszált leginkább. Vegyes szélviszonyok között követtük Nat utasításait, melyet az esti elemzés zárt.

Szombaton délelőtt is a vízen voltunk annak ellenére, hogy tudtuk, este vár ránk az Ezüst szalag éjszakai túra verseny. Nat a nappali edzéshez ragaszkodott, Roland az éjszakai versenyhez, így ez a nap maximálisan kihasználásra került. A körülményekről csak annyit, szombat 10-kor már vitorláztunk, és vasárnap hajnali három körül még Alsóörs és Tihany között vontáztunk. Ám nem is mi lettünk volna, ha vasárnap nem vagyunk ismét vízen. Így is tettünk Nathalie motiváló fellépésének köszönhetően 10-kor már a verseny szettel edzettünk, amit videó felvételekkel és elemzésekkel tettünk változatosabbá.

A három nap döbbenetesen gyorsan telt el, és hihetetlen mennyiségű hasznos információt adott a csapat fejlődéséhez. Egészen biztos, hogy a további versenyek eredményeitől függetlenül folytatjuk ezt a hagyományt.

Pénteki fotók

Szombati fotók

Vasárnapi fotók