Öt év SL-33 katamaránozás után hajót cseréltünk. Idén már egy Decision 35 katamarán fedélzetén vágunk neki a szezonnak, amit szeretnénk felkészülten kezdeni. Ennek érdekében jelent meg Roland Gaebler és Nathalie Brugger Alsóörsön, és tartott nekünk hét napos felkészítő programot.

Az első percek az ismerkedés jegyében teltek. A csapat egy része már ismerte egymást, illetve Rolandot. Ám mivel fiatalok is csatlakoztak hozzánk, illetve Nathalie is először edzett velünk, ránk fért az alaposabb ismerkedési ceremónia. A vidám pillanatok során kiderült, van néhány közös vonás közöttünk, ami csak előnyünkre szolgálhat. Ezt követően áttekintettük a Decision 35 katamaránt, illetve a hozzá kapcsolódó legénységi szerepeket.

Az ide bárka a New Black Jack nem csak hosszabb, nehezebb, de több személlyel is hajózik, mint a korábbi paripánk. Ez Rolandnak is új lecke, amiben Nathalie volt a tanárunk. Nem volt mit tenni, papírt és tollat ragadtunk és szorgosan jegyzeteltünk. A francia, angol, német és magyar nyelvi fordulatokban gazdag folyamat során szépen fokozatosan kitisztultak a teendők, melyet nagy örömmel tettünk magunkévá. Lassan de biztosan elérkezett a vitorlák felfedezésnek ideje is. Szerencsénkre, a kollekció roppant hasonlatos az SL-33 fedélzetén megszokott vitorlákhoz. Nagyvitorla, fock, code0 és GNK szerepelt a leltárban, csak kicsit nagyobb mennyiségben, mint amit megszoktunk. 2018-ból örököltünk két teljes North Sails garnitúrát fekete színben, egy márciusi és egy augusztusi szállítással, ne ezeket tettük egy gyorsan a polcra. És bármilyen hihetetlen, kaptunk 2016-os remek NS edző garnitúrát is, így ezekkel kezdtük meg a felkészülést.

Az időjárás tekintettel volt a tudásszintünkre, és szép fokozatosan emelete a szélerőt. A hét első felében barátságos szélviszonyok között ismerkedtünk a D35 rejtelmeivel, míg a hét második felére már igazán komoly kihívásokkal találtuk szembe magunkat. Az eső, a több mint 20 csomós szél és az olykor alig 8 fokos levegő belőtte az ingerküszöbünket. Ám be kell lássuk, ha ez nem tántorított el minket, akkor már semmi nem fog. Büszkén és lelkesen szálltunk vízre minden nap.

A hét gyorsan és hasznosan telt, persze altatni senkit nem kellett esténként. Azt nem állíthatjuk, hogy kiismertük az Fekete Szerelmünket, de hogy jó úton vagyunk, az biztos.

Fotó:

Kóczián Rita
Marton Adrienn
Marton Zsombor

Április 8. Hétfő – Fotók: Rozsda

Április 9. Kedd – Fotók: Marton Andrea

Április 9. Kedd – Fotók: Kóczián Rita

Április 10. Szerda – Fotók: Rozsda

Április 11. Csütörtök – Fotók: Marton Adrienn

Április 12. Péntek – Fotók: Marton Zsombor