Gyereknapi örömünnep – Talán nincs is annál felemelőbb érzés a sportban, ha a versenyen résztvevők mindegyike valami plusz, hozzáadott értékkel tér haza a megmérettetésből.

Szombat – Team Kaáli futamgyőzelem

A mai borús időben az egytestű mezőny mellett négy D35 egység és két AC45 katamarán is teljesítette a Balatonföldvár – Balatonszemes – Révfülöp – Balatonföldvár – Balatonszemes – Balatonföldvár távot. Az őszi időjárási viszonyok között páros versenyt futottunk a Petrányi Zoli vezette egységgel, hiszen az egész napot egy perces távolságon belül töltöttük, ám a végső sorrend nem változott. Nyertük a futamot, második helyen jött a Racing Django, míg a harmadik a harmadik helyen az RSM végzett. Ám mivel ez két napos verseny, így csak óvatosan szabad örülnünk, hiszen vár még ránk a vasárnap-

Vasárnap – Team Kaáli összetett győzelem

Kihívásokkal teli gyereknap várt ránk ebben a hűs időben. Kezdődött azzal a hírrel, hogy Kugler Nándi nem tudja folytatni a versenyt ma velünk. A szombati első körben beállt a dereka, ami hihetetlen fájdalmakat okozott neki. A második körben már alig mozgott, ennek ellenére hősiesen próbálta segíteni a hajót a futamgyőzelemhez. Ám a vasárnapot nem tudta vállalni, cserét neveztünk.

Legnagyobb szerencsénkre Virág Flóra nem csak a D35 kormányosa, de a Nacra 15 csapat edzője is. Így – ha már gyereknap van – felkértük az egyik Almádiban lakó Nacra Falka legénységet, Ormai Koppányt, hogy részvételével emelje a napunk hangulatát. Kopi reggel meg is jelent időben és az Almádi – Balatonföldvár vonta útvonalon megkísérelte a lehetetlent. Rapid módon megismerkedett a 35 lábas verdával.

A rajtot nagyon elkéstük. Ráadásul tettük mindezt egy olyan helyzetben, ahol látszott, lesz jelentősége az indulásnak. A két óriás 45 lábas és a Racing Django ellenben csodásan rajtolt és szinte egy takkon vitték a mezőnyt Akali magasságáig. Itt a harmadik helyen kezdtük meg a fordulót és a negyedik helyen fejeztük be – talán ebből is következtethető, hogy nem volt ez a kedvenc manőverünk. Ám volt még ennél is lejjebb.

Az Akali – Szemes távon lefordultunk a mezőnyről és kinyitottunk jobbra. Nem lett volna ez rossz ötlet, ha keresztbe is megyünk, amikor lehetőség nyílt rá. Nem így tettünk, aminek Szemesen meg is lett a böjtje. Sőt, mire Balatonföldvárra értünk, nem volt mögöttünk katamarán. Innen szép feljönni, gondoltuk, majd a GNK révén mentünk egy Balatonföldvár – Akali távot gyorsvonat stílusban. Ezzel a mögénk került két D35 egység, és érzékelhető közelségbe kerültek a dobogósok.

Akali környékén azonban erősen tudatosult bennünk, hogy a két 45 lábas bárka nem veszi félvállról a napot. Az RSM fantasztikus felzárkózást mutatott be az első Akali jel kerülése óta és magabiztosan indult a befutóra az első helyen. Ám Kaiser Kristóf és srácai megérezték a vér szagát – teszt hajó ide vagy oda, eszement páros versenyt vívtak a befutóra menet, öröm volt nézni őket. Végül ez utóbbi egység nyert alig pár másodperccel a Kékszalag címvédő csapat előtt. Így jártunk mi is a Racing Dajngó srácokkal, bő két hajóhosszal bementek előttünk.

  1. Team Kaáli Decision 35 1,4 (5)
  2. RSM AC45 3,2 (5)
  3. Racing Dajngo Decision 35 2,3 (5)

Ennél szorosabb végeredmény nehezen születhetett volna. Ám a rengeteg tanulság mellé fantasztikus élmények is párosultak, nagyon köszönjük a lehetőséget.

A hajózó személyzet:

  • Virág Flóra
  • Sallai Gábor
  • Belle Örs
  • Tisóczki Ferenc
  • Kugler Nándor / Ormai Koppány
  • Bödör Gergely

Motoros támogatás:

  • Nagy R Attila