A Team Black Jack csapata – hála az SL 33 és a katamaránosok összetartó közösségének – lelkesen kapcsolódott be idén a nemzetközi vérkeringésbe. Ennek köszönhetően idén már a Garda-tavon is megjelentünk.

Az eredeti tervek szerint a Team Black Jack legénysége idén két hetet edzőtáborozott volna közösen a Kékszalag győztes Safram csapattal a Garda tavon. Sajnos egyéb okokból ez csak részlegesen valósulhatott meg, így, ha katamarán nélkül is, de képviseltettük magunkat a tavon.

Feladataink több elemből épültek fel. Első lépésként Rozsda korábbi, 2010-es álmait igyekeztünk tető alá hozni, nevezetesen a 4 tó összekapcsolását. Az első konkrét lépések már a Balatonon megtörténtek, ám a dokumentumok csak most érik utol az akaratot. A második vállalásunk a Safram csapat megsegítése. Úgy tűnik babonás nép ez a svájci, hiszen a Kékszalagon is vittek egy Pénzes családtagot a fedélzeten és nyertek, így most is szereztek maguknak egyet. A Balatonon Attila segítette őket a győzelemre, ám most a Gardán Botond lesz velük a fedélzeten. A helyzet szerencsés, hiszen Boti kicsit többet ért már a katamaránokhoz, és most, hogy nincs alatta a Black Jack, éppen szabad is. A harmadik missziónk is a tókerülő versenyekhez kapcsolódik, nevezetesen az egységes informatikai támogatásukhoz. Pénzes Botond csapattagunk alapítója egy hazai start up formációnak, akik többek között a Kwindoo rendszert is kifejlesztették. Nos, a svájci tókerülő szervezői ezt már megrendelték, az olaszok is a napokban szerződnek – szóval bátran kijelenthetjük, ezen az úton is jól haladunk, bár csak lépésről lépésre.

Botondunk napjai nem unalommal telnek, az már sejthető. A Safram kamion késett egy napot, és emiatt dupla sebességgel kellett összeszerelniük a hajót. A Gardán ugye igen korlátozott a hely, így ez speciális körülmények között zajlott. Mire a srácok összeszerelték a Ventilo 35-ös katamaránt, annyira körbe vették őket az árusok a pavilonokkal a kufárok, hogy akadt, amit el is kellett bontani, hogy a tóhoz is odaférjen az elkészült Safram. A következő megmérettetés a vízen várta a svájci kalandorokat. Amikor vízre tették a bárkát, annyira kevés volt a hely, hogy a vízen parkoló hajókat szét kellett lökdösni, és még így is kocogtak két oldalt. De ez is sikerült – azt követően aztán kivitték bójára motorossal a Kékszalag győztes katamaránt.

Itt elől-hátul megfogatva lehet csak tárolni, mert annyira közel vannak a parthoz a bóják, hogy nem lehet elengedni, nem szabad forgolódnia. Nem semmi, mi? Így most összesen 6 db bóján áll, persze 3-3 csokorba összefogva. Nem azért mert kellene, hanem hogy ne kocogjon a hullámzásban. A napokban elég kevés volt a szél, így reménykednek a srácok abban, hogy így is marad. A vágyuk érthető, a Safram igazi gyenge szeles favorit.

Szöveg: Boti beszámoló alapján Rozsda
Fotó: Pénzes Botond

További képek a galériában!

 UPDATE: A mai napon a várt gyenge helyett 25-30 csomós szélben lezajlott a 49. Tropheo Gorla, ahol a SAFRAM csapata az abszolút első helyen végzett, Botival a fedélzeten! Gratulálunk! Boti beszámolója a versenyről ide kattintva elérhető!