A nyugati medencében zajló túraversenyt ugyan már második alkalommal rendezte meg a Spari Balatonföldváron, mi nekünk mégis ez volt az első részvételünk. 2018-ban a viharos szél megakadályozott minket az indulásban, idén ez a veszély nem fenyegetett. A nemzetközi edzőtáborunk részeként megnyertük az esti felkészülési túra versenyt.   

A regatta szervezői egyértelműen a Kékszalag éjszakai részére való felkészülés jegyében hirdették meg a versenyt, melyen több nagy katamarán is tiszteletét tette. Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen végig leálló gyenge szélben zajlott az esti párviadal. A kihívást tetézte, hogy épp a korábbi címvédő, a 45 lábas lopakodó lett a test-test elleni küzdelemben a vetélytársunk.

Szombat este 18-kor rajtoltunk el az Ezüst szalagon és az első méterektől kezdődően együtt hajóztunk a piros AC csapattal. Ám amikor mi az északi oldalra igazítottunk, ők maradtak a déli parton, magunkra hagytak minket, és ez a későbbiek folyamán hatalmas előnyt jelentett számunkra. Nem csak a fordító jelet vettük elsőként, de komoly előny birtokában futottunk át a célvonalon, vasárnap hajnali kettő körül.

Szikrázó Holdfény, több mint hét óra éjszakai vitorlázás után szereztük meg a hőn áhított trófeát.

  1. New Black Jack befutás: 2.03 perc
    2. RSM2 befutás: 3.21 perc
    3. Hun3 Bogi befutás 3.51 perc

Alig múlt el vasárnap hajnali négy óra, és már el is hagytuk az alsóörsi bázist, hogy nyugovóra térjünk. De ne gondolja senki, hogy Nathalie Bruggert meghatotta ez a menetrend. Naná, hogy vasárnap újra vízen volt a Black Jack társulata – igaz annyit engedélyezett Nat, hogy egy órával később kezdjünk. Nos, így zajlott életünk első éjszakai túra versenye.

A hajózó személyzet:

  • Roland Gaebler
  • Sallai Gábor
  • Scharf Máté
  • Kaáli Nagy Dániel
  • Héjja Marcell
  • Váradi Miklós