Nem sokáig, összesen egy napig ált fenn a legénység hiány a Black Jack fedélzetén. Gecse Balázs érkezésének alkalmából – edzőpartnerek hiányában – felhővadász tréninget tartottunk. Két felhőt sikerült megkergetnünk eső nélkül, ám egy komolyabb kékes égi puffancs megmosdatott minket.

Előre tudtuk, hogy a megázás benne lehet a mai programban. Ennek ellenére kora reggel lelkesen vetettük bele magunkat a daruzási forgatagba, és frappánsan fel is szereltünk. 10.00-kor már komoly sebességgel hasítottunk a fokozatosan nyugati irányba eltekeredő szélben. A program, nevezetesen Gecse Balázs beépítése a hajó életébe roppant gyorsan haladt, köszönhetően szorgalmának, alázatának és legfőképpen a Nacra 17-es katamarán tapasztalatának. Így talán nem is meglepő, ha előkerült a code 0 és a genakker is, az olykor igen friss szélben.

Persze közben magunkat is szórakoztatva ide-oda menekültünk a fenyegető esőfelhők elöl – egy darabig komoly sikerrel. A természet hatalmas úr, kiköveteli magának a kellő tiszteletet – és ezt mi is megtapasztalhattuk. Addig rángattuk az oroszlán bajszát, míg egy óvatlan pillanatban mögénk settenkedett egy esőfelhő a maga friss szelével. Ekkor épp genakkerrel suhantunk, így gyors csomagolás vált szükségessé – végül is nem árt, ha ezt is gyakoroljuk. Amint a kezdeti erősödés tovább élt, mi megebédeltünk a „zuhanyzóban” majd szerény pihi következett a nagyvitorla takarásában – persze csak a foto kedvéért.

A szél leállt, a hőmérséklet lecsökkent, ellenben komolyabb felhőhullám közeledett felénk – így jobbnak láttuk nem tetézni a gubancokat és kellő alázattal kilopakodtunk a Hajógyári Kikötőbe. Itt a jól megérdemelt falatokkal a hasunkban értékeltük a napot.

Foto: Bogdán Csilla Hanna
Szöveg: Rozsda