Idén összesen 234 egység nevezett a szombati évadnyitó versenyre, melyet 10-30 km/h-s keleti, délkeleti szélben futottunk. A Balatonfüred – Alsóörs – Tihany – Balatonfüred távot alig 43 perc alatt, az előző évi időtől egy perccel elmaradva sikerült teljesítenünk, mely egyúttal újabb címvédés volt.

A reggel igen borongósan indult. Amióta Balatonalmádiban van a Team Kaáli bázisa, érthető földrajzi okokból minden versenyre korábban indulunk el. A mostani Évadnyitó előkészületeket tetézte az előző napok szokatlanul erős délkeleti szele, és a vele érkező hatalmas hullámzás. Az nem volt kérdés, hogy kihajózunk, de a visszatérés komoly logisztikai agymenésre kényszerített minket. Ám az Évadnyitón való részvételtől semmi nem tántoríthatott el a srácokat. Edző vitorlákkal és élénk szeles személyzettel a rajt előtt már két órával kihajóztunk. A közel 10 csomós szélben laza 20 csomó környékén vágtattunk a balatonfüredi rajtvonalra, ami remek bemelegítésnek bizonyult. Megszoktuk a szelet, a hullámokat és próbálgattuk és későbbi szögeket, vitorla beállításokat.

A katamaránoknak szokás szerint szekció rajtot telepített a Dávid Juli vezette szakszerű rendezőség, és a megadott időben neki is vágtunk a távnak. Az borongós idő ellenére fantasztikus látvány volt, a több mint 200 hajó megindulása. Mi magunk ismét elrontottuk a rajtot, most nem a legideálisabb helyen, de legalább késve indítottunk – innen szép feljönni. Alapvetően az északi oldalt húzta a csapat, hiszen a szél és az alsóörsi jel is ezt diktálta, ám a frissülés a déli oldalon jelentkezett hamarabb. Nos, ebben a kettősségben kellett megoldanunk a felzárkózást az előttünk haladó 45 lábas dínókhoz. Ja, ha nem mondtam volna, ezen a hétvégén a 35 lábas pajtások mellett az RSM és a Prospex is benevezett a játékba.

Az alsóörsi jel a katamaránoknak egy kisebb bátorságpróbának is beillett. Egyszerre kellett leejteni, a felhúzni a legnagyobb vitorlát és átevickélni az éppen szembe cirkáló egytestű mezőnyön. Adrenalinban nem volt hiány, a majd 21 csomós szlalom kifejezetten az erősségünk. A rapid bőszelezést követőn máris Tihanyban találtuk magunkat, ahol az elcsomagolás és a célra fordulás fokozta a hangulatot. Innen már a befutó is látszott, és az odáig vezető félszeles menet igazi csemege volt a Team Kaáli formációnak.

Hatalmas dicséret minden benevezett vitorlás társunknak, remek játék volt. Ahogy velünk ez már lenni szokott, edzéssel töltöttük a Balatonfüred – Balatonalmádi távot, majd közös ebédet követően részt vettünk a díjkiosztón.

A következő program a májusi edzőtáborunk lesz, melyet már Nathalie koordinál, lesz hajtás rendesen.

A hajózó személyzet:

  • Virág Flóra
  • Belle Örs
  • Sallai Gábor
  • Tisóczki Ferenc
  • Kadlecsik Márton
  • Debreczeni-Mór István

Motoros támogatás:

  • Kaáli Nagy Géza
  • Bödör Gergely
  • Nagy Rozsda Attila

Fotó: Kóczián Rita