Szeszélyes hónap ez az április – nem vitás. Az előző hétvégére tervezett kis katamarános edzésünket sikerült most teljesíteni, de persze nem hagyományos körülmények között. Nem gondolom, hogy az üzletek vasárnapi nyitvatartása, avagy zárva léte befolyásolja az időjárást, de hogy szinte minden vasárnap tutul, az már biztos.

Az előző hétvégi zord időjárási viszonyok nem tették lehetővé, hogy a betervezett F20 katamaránnal való vízi edzésünk teljes egészében megvalósuljon. Pedig az alapozás, és a megfelelő tervezés a sikeres folyamat végrehajtás záloga – valami okos előadáson is így hallottam. Nos, nem volt mit tenni, ismét Alsóörsön talált minket a reggeli napsütés, Bakonyi Józsi oktató centrumában. Gyors felszerelést követően egyből vízreszállás következett, majd a katamarán specifikus gyakorlatok áttekintése volt soron. Megállás, indulás, leejtés és élesedés, no meg a szél leállásával párhuzamosan az adrenalin szintet növelő borulás gyakorlat is terítéken volt. Lehet, hogy kissé óvatosan, tán túl alaposan is kezdjük a szezont, de a tapasztalat azt mutatja, hogy megszolgálja a befektetett energiát.

Délutánra frontos idő köszöntött ránk, így még nem a Black Jack fedélzetén folytattuk a gyakorlást, hanem maradtunk a kis méreteknél. Installáltuk az új, 18 lábas oktatóhajónkat is, mely kiválóan alkalmas a határok feszegetésére, és az eseti átlépésre is. Fantasztikus fényekkel kísért naplementével zártuk a napot.

Én nem tudom, idén mi van a vasárnapokkal, de laza 30 csomóval találtuk ismét szembe magunkat. Ja, és ezt a kikötőben mértük, a mólón. Szóval talán nem kell magyarázkodnunk, miért is nem mentünk vízre ismét. Ellenben büszkén jelenthetem: a háttér feladatok jelentős részét elvégeztük. Hajó véglegesítve, Katamarán Suli berendezve, kitakarítva, Black Jack konténer pedig tartós parti üzemmódra berendezve.
A jövő héten már nyitott étterem és Tolnay Kálmán László emlékverseny vár ránk, remélhetőleg kezelhető szélerővel.

További képek a galériában!

Fotó: Rozsda
Szöveg: Rozsda