A Team Black Jack katamarán formáció életében már gyakorlat, hogy megjelenünk a budapesti hajókiállításon. Ám idén nem a 33 lábas Fekete Szerelmünket állítottuk ki, hanem a legújabb szerzeményeinket, a Katamarán Suli 12 lábas csemetevitorlásait.

2014. február 12 – 15 között került megrendezésre a 24. Budapest Boat Show, melyen idén is aktívan részt vettünk. A jelen központi témája a tengeri vitorlázás volt, azon belül is a Volvo Ocean Race. A Volvo standon felállított Grind próbapadon Botond révén sikerült lelkes rajongókat beszerveznünk a vitorlázás iránt, miközben Rozsda a szakmai színpadi programot terelgette. Az igazi meglepetést azonban Luca jelentette, és az általa bemutatott Topaz 12 csemete katamarán, melyet a Katamarán Suli oktatóhajójaként mutattunk be a nagyközönségnek.

Két hajót normál keretek között, azaz a földön megmászható állapotban tettünk közszemlére. A másik négy gyermekkatamaránból földi hely hiányában hármat a G csarnok különböző pontjain lógattunk fel, míg az utolsót fejjel lefelé a Katamarán Suli kiállító standja fölé akasztottuk. Nos, ha eddig nem volt feltűnő a sok-sok gyermeki játékszer, most igazán azzá vált. Nem is unatkoztunk, volt érdeklődés minden irányból.

Bátornak, ám mégis logikusnak tűnik a lépés – ha az America’s Cup keretein belül katamaránnal versenyeznek, ha a Kékszalagot katamaránnal nyerik, ha a Nacra 17 katamarán olimpiai versenyszám – miért ne lenne ideje elkezdeni a gyermekeket is 8-9 évesen katamaránozásra tanítani. Ilyen és hasonló elmélkedés, no és a Hajógyári Kikötő stratégia partnersége eredményezte a Katamarán Suli megalakulását.

Tanulságos négy nap volt, sok érdeklődővel találkoztunk, reméljük, viszontlátjuk őket a Balaton hullámain!

Szöveg: Rozsda
Fotó: Rozsda

Galéria itt található