Nincs mese, itt az ősz és ezzel a szezon vége is. A Team Black Jack csapata szokatlan módon zárta a szezont: részt vett a Jeanneau hazai képviselete által szervezett tulajdonosi találkozón.

Az SL33 katamaránnal versenyző Team Black Jack csapat intenzív és eredményes évet tudhat maga mögött. Minden versenyen dobogón végeztek, amin csak elindultak. És ez még csak az első évük volt a Balatonon. Tavaly nyáron Nagy R. Attila vezetésével „kéttestű projekt team” alakult a Kékszalag elhódítására. A 2013-as őszi hajó kiválasztási folyamatnak eredménye lett az SL-33 katamarán, becsületes nevén a Black Jack.  Dr. Kaáli Nagy Géza alapító közreműködésével 2014-ben megalakult a Yacht Club Team Black Jack, mely nem kevesebb célt tűzött ki maga elé, mint az elkövetkezendő négy esztendőben a lehető legtöbb trófeát elhódítani a hazai és nemzetközi környezetben.

Egy ilyen feszített évadot nem lehetett másként, csakis vidáman zárni. Erre adott kiváló alkalmat az újjáépített Balatonfüredi Yacht Club területén szervezett Jeanneau tulajdonosi találkozó. A Black Jack csapata a kiírásoknak megfelelően egy majd negyven lábas, 16 tonna tömegű hajóval vett részt a programon. A feladatok szórakoztatóak voltak, és bizony kellett hozzá némi helyismeret is. Az első feladat egy hagyományosnak mondható túrafutam volt, Balatonfüred – Tihany között. A könnyű katamaránhoz szokott fürge csapatnak minden türelemére szüksége volt, hogy a 16 tonnás jószágot a 3 csomós szélben haladásra fogja. Ha nem is könnyen, de sikerült, és ezzel a harmadik helyre sikerült behozniuk a bárkát.

A befutást követően érkezett a második feladat. Apró fotók alanyait kellett a Hajógyári öböl és környékén felfedezni élőben, illetve a földrajzi koordinátáikat feljelölni egy kiadott papírra. Itt aztán elemében volt a csapat minden tagja, hiszen lélekben minden hajós valahol felfedező is. Legyen az hajó vagy kikötő részlet, házikó vagy stég, mind megtalálásra került a délutáni kaland során. Csak a díjkiosztón derült ki, hogy ez oly remekül sikerült, hogy a dobogó első helyére állhatott fel a Black Jack legénysége.

Az estét – mi mással – mint remek vacsorával és a Figula pince kiváló boraival zárták a nap résztvevői. A Team Black Jack legények eme remek szezonzáró rendezvényt követően elcsomagolták télire a Fekete Veszedelmet és azonnal a következő szezon szervezésébe fogtak.

Szöveg: Rozsda
Fotó: Jeanneu