Skip to main content

Virág Flóra hazánk legeredményesebb női kormányosa üstökösként robbant be a balatoni nagy katamaránozás forgatagába. A Team Kaáli Decision 35 katamarán kormányzását 2022-ben vette át, és már az első szezonjában minden versenyt megnyert csapatával, a Kékszalagon második helyen végeztek az MLS Raiffeisen Fifty-fifty mögött. Flóra anyai örömök elé néz, így nehéz döntés kellett meghoznia – az idei Kékszalagon nem ő ül a Team Kaáli kormányánál.

Nagy kalandok vannak megírva a sors könyvébe, mely közé bátran sorolhatjuk Flóra idei kihívásait is. A fiatal feleségek életében nem meglepő, ha családalapításra kerül a sor, legyen az laikus avagy vitorlázó hölgy. Flóra és párja Beni is komolyan vették az eskü fogalmatát és időben a tudatos családtervezés mezejére léptek. Kiszámolták, mi az az időablak, amikor Flóra két Kékszalag között áldott állapotban lehet. A csapat névadó mentora, a világhírű nőgyógyász Kaáli Nagy Géza professzor is büszke lehet a fiatalokra, minden időzítés a terveknek megfelelően alakult. Egy kivétellel – Flóra pocakjában egyből két baba lapult. Ez az örömteli tény viszont azonnali lépéseket követelt.

Nathalie Brugger, a Team Kaáli csapat többszörös olimpikon svájci edzője, a Red Bull AC40 csapat kormányosa aktívan részt vett a jó döntés meghozatalában. Nat idén is személyesen felügyelte a Team Kaáli formáció Kékszalag felkészülését mind a Fehér szalag, mind a Horváth Boldizsár versenyeken. Arra jutottak, hogy ideális esetben házon belül kellene megoldani a kormányos cserét. A gondolatot tettek követték, és megszületett a döntés.

2024-ben a Kékszalagon a Team Kaáli kormányosa Sallai Gabó, a csapat korábbi taktikusa lesz. Gabó keszthelyi születésű vitorlázó, kevesen ismerik úgy a Balatont, mint ő. Remek taktikus és a 2023-as év egyik kiemelt férfi vitorlázója. Olyan sikereknek köszönhetően, mint a kalóz Európa bajnokság ezüstérme és magyar bajnoki címe, illetve a J24 Európa bajnokság bronzérme és a J24 magyar bajnoki címe. Arról nem is beszélve, hogy Gabó is az időzített családalapítás mestere, hiszen 2022-ben épp a Fehér szalagra született meg Samu gyermeke.

Joggal vetődhet fel a kérdés, ha Gabó kormányoz, akkor ki veszi át az ő helyét a Team Kaáli fedéleztén? Szerencsére az utánpótlás is kikötőn belülről érkezik Ormai Koppány Nacra 15 vitorlázó legénység képében. A 17 éves Koppány nevelő edzője Virág Flóra, Sallai Gabó és a Racing Django taktikusa Lovas Zsolt. A lelkes fiatal a Fehér szalag regattán már bizonyított, így minden akadály elhárult a Kékszalag részvétele elött. Flóra ikreire való tekintettel a Team Kaáli orrán, ikreket reptető gólya matricával vesz részt a Kékszalagon.

A dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeum színeiben induló Team Kaáli Decision 35 katamarán legénysége az alábbi:

  • Sallai Gabó
  • Belle Örs
  • Tisóczki Ferenc
  • Kadlecsik Márton
  • Kámán Tamás
  • Ormai Koppány